Juridisch16 dec '16 14:30Aangepast op 16 dec '16 15:11

3,5 jaar cel voor ex-directeur Eurocommerce

Auteur: Wesley Schouwenaars

Voormalig directeur Ger Visser van vastgoedontwikkelaar Eurocommerce moet drieënhalf jaar de gevangenis is wegens faillissementsfraude en oplichting. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald.

Ger Visser (rechts) moet 3,5 jaar de cel in. Foto: ANP.
Ger Visser (rechts) moet 3,5 jaar de cel in. Foto: ANP.

Volgens de rechters is bewezen dat Visser, toen zijn bedrijf in 2012 op instorten stond, voor miljoenen aan bezittingen voor een habbekrats aan zijn vrouw, zoon en dochter heeft overgedaan om ze aan de failliete boedel te onttrekken. Zo benadeelde hij de schuldeisers.

'Hij haalde bijvoorbeeld een hotel-restaurant uit het concern', zegt FD-journalist Vasco van der Boon, die bij de uitspraak aanwezig was. 'Dat verkocht hij dan voor 1 euro aan zijn dochter. Er zat een grote stal met 132 prijswinnende springpaarden in het concern. Dat heeft hij ook voor een habbekrats aan zijn zoon verkocht. En dat allemaal in het licht van het aankomende faillissement. Er werd ook gewoon cash geld uit het concern gehaald. In totaal heeft hij ongeveer 15 miljoen euro op die manier met fraude aan zijn eigen bedrijf onttrokken en daarmee de banken benadeeld volgens de rechtbank.'

Ook acht de rechter hem schuldig aan oplichting: Visser heeft destijds bouw- en huurcontracten vervalst om daarmee leningen bij banken los te krijgen.

De zoon van Visser is veroordeeld tot 1 jaar cel; de vrouw en dochter van de ex-topman zijn vrijgesproken.

Gerelateerde artikelen