Juridisch5 jan '17 13:30

Voormalig advocaat Robert Moszkowicz niet vervolgd

Auteur: Sam de Voogt

Het Openbaar Ministerie zal oud-advocaat Robert Moszkowics niet vervolgen vanwege fraude. Dat meldt De Telegraaf. Voormalige klanten hadden een aanklacht ingediend wegens oplichting.

Het OM heeft volgens de krant na drie jaar onderzoek besloten dat er onvoldoende bewijs is om Moszkowicz te vervolgen en de aanklachten van acht voormalige klanten geseponeerd. Die hadden de advocaat aangeklaagd omdat ze ontevreden waren over zijn diensten, waarvoor zij grof geld hadden betaald via een juridisch adviesbureau.

De klanten gingen er op basis van de achternaam van de advocaat vanuit dat het een betrouwbaar persoon was, en hebben altijd geclaimd niet te weten dat Moszkowicz al jaren geleden is geschrapt als advocaat. Ook zijn kantoor zou zijn ingericht alsof hij nog werkzaam was als advocaat, onder meer met een toga aan de kapstok en een rechtendiploma aan de muur. Moszkowicz heeft altijd volgehouden zich voor te stellen als jurist, niet als advocaat.

Beroemde advocatenfamilie

Robert is de broer van Bram Moszkowicz en zoon van Max Moszkowicz, allebei bekende advocaten. Robert werd in 2006 geschrapt als advocaat vanwege onbehoorlijke praktijkuitoefening. Bram werd in 2013 uit het tableau geschrapt omdat hij het aanzien van de advocatuur had aangetast. Hij zou tienduizenden euro's contact geld hebben aangenomen, voorschotten van clienten niet hebben terugbetaald en zowel zijn vakkennis als administratie niet op orde hebben gehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen