Juridisch8 feb '17 16:30

Maximumstraf voor serieverkrachter Utrecht

Auteur: Karlijn Meinders

De Utrechtse serieverkrachter heeft ook in hoger beroep de maximale gevangenisstraf van 16 jaar opgelegd gekregen. Het Hof van Arnhem vindt dat in vier zaken de zwaarste vorm van verkrachtingen is bewezen tegen Gerard T.

De verkrachtingen vonden plaats in de jaren negentig en in 2001. In 2014 werd T. opgepakt. De man moet volgens het Hof langdurig uit de samenleving worden verwijderd. 'Hij heeft geen enkele spijt of medeleven getoond en psychologisch onderzoek geweigerd.'

T. ging zelf in beroep tegen de straf van de rechtbank, die hij te zwaar vond, maar het hof ziet geen enkel feit dat voor strafvermindering zou kunnen zorgen. Daarentegen zijn er wel strafverzwarende factoren, zoals bruut geweld en seks zonder condoom. Tegen de man was dezelfde straf geëist en die straf kreeg hij eerder ook al van de rechtbank in Utrecht.

Volgens het Hof heeft T. zijn slachtoffers, van wie er twee nog minderjarig waren, onderworpen aan 'ingrijpende seksuele en gewelddadige handelingen, die vele malen zijn herhaald. Hij maakte de vrouwen volstrekt ondergeschikt aan zijn lusten en heeft hen een onbevangen leven afgenomen.' Een meisje werd door de man ontmaagd. Ook verkrachtte hij een vrouw op allerlei manieren met een fietspomp. 'Hij handelde niet in een opwelling, maar doelbewust', concludeert het Hof.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen