Juridisch9 feb '17 12:24Aangepast op 9 feb '17 12:46

Eis voor webcamafpersing: bijna 11 jaar

Auteur: BNR Webredactie

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tegen de 38-jarige Aydin C. uit Tilburg 10 jaar en 8 maanden cel voor aanranding en afpersing via de webcam.

ANP
ANP

Voor de rechtbank in Amsterdam spraken de aanklagers vanochtend van 'een geraffineerde, manipulatieve man', die zich toelegde op 'seksuele machtsuitoefening' en 'levens letterlijk kapot heeft gemaakt'.

C. zou onder meer 34 minderjarige meisjes en vijf homoseksuele mannen hebben afgeperst nadat hij ze eerst tot seksuele handelingen voor de webcam had verleid. Hij is daarnaast beschuldigd van productie, bezit en verspreiding van kinderporno, oplichting, identiteitsfraude, computervredebreuk en drugsbezit.

'Hoogst mogelijke straf'

Met de strafeis ging het OM zo ver als de wet toestaat. De aanklager vond de eis, gezien de jarenlange teistering die de slachtoffers hebben moeten ondergaan, 'nauwelijks passend te noemen', maar volgens haar biedt de wet geen ruimte voor een zwaardere straf. Binnen de mogelijkheden die er zijn moet C. - in het belang van zowel de slachtoffers als de samenleving - 'zo lang mogelijk weg', zei ze. 'En dat verdient hij ook. Deze verdachte houdt zijn kaken stijf op elkaar en weigert in welke vorm dan ook verantwoording af te leggen. Er is geen enkele omstandigheid te bedenken die strafverminderend kan werken. Het is tijd om af te rekenen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen