Juridisch22 mrt '17 07:32

Claim schippers voor kapotte stuw

Auteur: Marjan van den Berg

Binnenvaartschippers willen een kwart miljoen euro schadevergoeding na het stuwongeluk bij Grave. PTC, een coöperatie van binnenvaartschippers, gaat het bedrag claimen bij de verzekeraar van het Duitse schip dat eind vorig jaar de stuw in de Maas ramde.

ANP
ANP

'Wij hebben 82 transporten om moeten leiden door de stremming op de Maas', zegt Martin Seine van PTC op BNR. 'De uitkomst daarvan is dat we een kwart miljoen schade geleden hebben hierdoor.'

Dit bedrag is waarschijnlijk maar een klein deel van de totale schade, zegt Seine. In januari berekende VNO-NCW in Limburg dat het ongeluk het bedrijfsleven minimaal 2,5 miljoen euro per week heeft gekost. Daarnaast schat Seine dat ook Rijkswaterstaat 'vele miljoenen' schade zal hebben geleden door het ongeluk.

De verzekeraar hoopt het totale uitkeringsbedrag onder de 1 miljoen euro te houden. Seine: 'Dan is het bedrag waartoe de verzekering zich hoopt te kunnen beperken lang niet voldoende om de schade van de sector, van de woonbootbewoners, van schippers en klanten te compenseren.' In januari pleitten VNO-NCW en de provincie Limburg ervoor om het ministerie van Verkeer en Waterstaat gedupeerde ondernemers te laten compenseren.

Bij PTC zijn enkele tientallen binnenvaartschepen aangesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen