Juridisch15 jun '17 07:08

Nog steeds meer medewerkers voor de rechter om social mediaberichten

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Nog altijd komen er meer en meer zaken voor de rechter waarbij een werkgever een van zijn medewerkers wil ontslaan vanwege bepaalde berichten op social media. Dat zegt juridisch dienstverlener DAS tegen BNR.

Dan gaat het om verschillende manieren waarop werknemers uit de bocht vliegen op social media. ‘We kennen de werknemer die zich ziek meldt, maar ondertussen wel foto’s post op een popconcert. Een werknemer die zich op een onfatsoenlijke wijze uitlaat over zijn werkgever’, somt Besselink op. ‘Dat soort zaken krijg je in allerlei varianten te zien. ‘Je zou zeggen dat we ons op enig moment beseffen dat we dit niet moeten doen, maar je ziet die zaken nog steeds voorbij komen’, vervolgt hij.

Werkgevers speuren meer op social media

Nu het ontslagrecht lastiger is geworden, ziet Besselink dat werkgevers meer en meer speuren op social media naar wat er te vinden is over een werknemer. ‘Op die manier gaan social media-aspecten steeds meer onderdeel uitmaken van het ontslagrecht. Op die manier zie je wel een tendens dat waar je zou verwachten dat mensen gewaarschuwd zijn en het zou moeten afnemen, het eigenlijk steeds meer wordt.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen