Juridisch1 sep '17 12:55

Eis: 200 uur taakstraf voor Robin Linschoten

Auteur: BNR Webredactie

Voormalig VVD-politicus Robin Linschoten moet vanwege belastingfraude tweehonderd uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf krijgen van een half jaar, eist de officier van Justitie van de Amsterdamse rechtbank.

Foto: ANP
Foto: ANP

Aan het voorwaardelijke strafdeel moet een proeftijd van drie jaar worden gekoppeld, eiste de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam. Volgens de aanklaagster heeft Linschoten 'op kosten van de samenleving' jarenlang boven zijn stand geleefd. 'In plaats van belasting af te dragen, bedeelde hij zichzelf en zijn echtgenote van een royaal inkomen, zei ze. 'Zijn portemonnee was belangrijker dan het meebetalen aan publieke voorzieningen.'

De aanklaagster vond dat Linschoten ervan doordrongen had moeten zijn dat hij een voorbeeldfunctie had en heeft. ,,Waarom zou een ondernemer zich aan allerlei verplichtingen houden als een voormalig staatssecretaris dat niet doet?' Linschoten zou de staat tussen 2010 en eind 2012 voor ruim honderdduizend euro hebben benadeeld door te weinig omzetbelasting af te dragen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen