Juridisch13 nov '17 14:06

Agenten over dood Mitch Henriquez: 'Wij deden niets fout'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

De twee politieagenten die worden vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez vinden dat ze geen onnodig geweld hebben gebruikt. Dat blijkt uit gespreksverslagen van de verhoren die RTL Nieuws heeft ingezien.

(ANP.)

Vandaag begint in de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol de inhoudelijke behandeling van de zaak rondom het overlijden van de destijds 42-jarige Henriquez. Zijn dood in de zomer van 2015 leidde tot veel onrust in Den Haag, omdat de agenten excessief geweld zouden hebben gebruikt. Twee van de vijf betrokken agenten worden strafrechtelijk vervolgd, maar vinden zich onschuldig. 'Wat ik heb gedaan is hetgeen waar ik achter sta en ik heb naar eer en geweten gehandeld', zo citeert RTL Nieuws een van de agenten.

De agenten noemen de dood vreselijk, maar blijven erbij dat ze juist hebben gehandeld. De agent die de leiding had tijdens de arrestatie zegt: 'Als je ziet wat voor weerstand de man bood, is dit echt een geval waarbij proportioneel geweld is toegepast. Ik heb geen andere middelen gezien om tegen hem in te zetten om mijn doel te bereiken.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen