Juridisch7 mrt '18 10:03

Staatsloterij nu ook via de beurs bevochten

Auteur: BNR Webredactie

Litigation Investments, het bedrijf achter de miljardenclaim tegen de Staatsloterij, heeft een bijzondere stap aangekondigd. Het gaat naar de beurs, om daar geld op te halen voor rechtszaken tegen de loterij.

( ANP)

Volgens het bedrijf maken vier miljoen Nederlanders aanspraak op een schadevergoeding van de loterij, omdat ze zouden zijn misleid over de uit te keren hoofdprijzen. Litigation Investments wil naar de beurs via een 'reverse listing', waarbij een bestaand inactief beursbedrijf wordt overgenomen en gevuld. Frederick Matthaei, oprichter en CEO van Litigation Investments, heeft voor die beursgang twee bedrijven op het oog, maar welke dat zijn wordt pas eind maart, begin april in een persbericht bekendgemaakt.

Kritiek

Er is altijd veel kritiek geweest op reverse listing, vooral van de Vereniging van Effectenbezitters: je hoeft namelijk geen prospectus in te dienen en je vult gewoon een bestaand fonds, maar Matthaei is ervan overtuigd dat hij toekomstige aandeelhouders over de streep kan trekken: 'De claimzaak tegen de Nederlandse Staatsloterij is volledig openbaar, alle documenten, het vonnis van de Hoge Raad. Dus ja, je hoeft geen professionele belegger te zijn en geen topadvocaat om te begrijpen dat dit een meer dan kansrijke claimzaak is.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen