Juridisch28 mei '18 11:59Aangepast op 29 mei '18 13:26

Urgenda: 'Driedubbele turbo' op klimaatverbetering

Auteur: BNR Webredactie

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, heeft goede hoop dat de duurzaamheidsorganisatie de rechtszaken over het klimaat blijft winnen. 'Er is sinds die uitspraak alleen maar meer reden gekomen om harder aan de slag te gaan. De overheid doet het nog niet hard genoeg, dus alle reden voor een rechter om te zorgen dat er harder gelopen wordt.' Ze hoopt op een 'driedubbele turbo' op de verduurzaming door de overheid. De rechterlijke uitspraak zorgt voor extra druk op de ketel. 'We moeten ontzettend hard opschieten nu.'

Dat betekent overigens geen verhoging van de eis. Drie jaar nadat duurzaamheidsorganisatie Urgenda een veelbesproken klimaatzaak tegen de staat won, begint vandaag in Den Haag het hoger beroep. De rechter sommeerde de staat om de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 25 procent te verminderen en daar gaat de staat tegen in beroep.

DEN HAAG - Urgenda-directeur Marjan Minnesma en actievoerders voor het gerechtshof waar het hoger beroep dient dat de Staat heeft aangespannen tegen het vonnis in de klimaatzaak van Urgenda.
DEN HAAG - Urgenda-directeur Marjan Minnesma en actievoerders voor het gerechtshof waar het hoger beroep dient dat de Staat heeft aangespannen tegen het vonnis in de klimaatzaak van Urgenda. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen