Juridisch1 mrt '19 11:04Aangepast op 1 mrt '19 16:47

OM eist levenslang tegen Holleeder

Auteur: BNR Webredactie

De Openbaar Aanklager eist levenslange gevangenisstraf tegen Willem Holleeder. Holleeder (60) zou jarenlang een van de bazen zijn geweest van een misdaadorganisatie die mensen liet liquideren. Hij zou tussen 2003 en 2016 Cor van Hout, Robert ter Haak, Willem Endstra, John Mieremet, Kees Houtman en Thomas van der Bijl uit de weg hebben laten ruimen. Verslaggever Martijn de Rijk is ter plaatse.

Vandaag was de vierde en laatste dag van het requisitoir van het OM. De twee officieren van justitie hebben uitvoerig uiteengezet dat zij het bewijs voor de rol van Holleeder bij de diverse liquidaties geleverd achten. Holleeder heeft de betrokkenheid bij de moorden ontkend. Of het OM een waterdichte zaak heeft, valt nog te bezien. Volgende week begint het pleidooi van advocaat Jansen. Volgens De Rijk is de achilleshiel van het OM de link tussen de uitvoerders en de opdrachtgevers. Opdrachten werden vooral gereconstrueerd uit getuigenverklaringen en kleine stukjes informatie 'die nooit echt duidelijk maakten dat het de opdracht van Willem Holleeder was en van niemand anders.' Begin juli doet de rechtbank uitspraak.

LUISTER OOK: OM: waarde ontkenningen Holleeder nihil

LUISTER OOK: Peter R de Vries lekt geheime audiotape van Holleeder

2019-02-28 16:40:00 AMSTERDAM - Zwaar beveiligde auto's vertrekken bij de bunker, de zwaarbeveiligde rechtszaal in Osdorp aan het eind van de derde dag in  het slotbetoog van het OM in de strafzaak tegen Willem Holleeder. ANP BAS CZERWINSKI
2019-02-28 16:40:00 AMSTERDAM - Zwaar beveiligde auto's vertrekken bij de bunker, de zwaarbeveiligde rechtszaal in Osdorp aan het eind van de derde dag in het slotbetoog van het OM in de strafzaak tegen Willem Holleeder. ANP BAS CZERWINSKI ( ANP)

Gerelateerde artikelen