Juridisch8 apr '19 16:27

OM eist hogere straf tegen agenten in zaak Mitch Henriquez

Auteur: BNR Webredactie

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep een hogere straf tegen de verdachte agenten in de zaak Mitch Henriquez. De twee agenten die betrokken waren bij de arrestatie en daar op volgende dood van Henriquez in 2015, hadden juist zelf het hoger beroep aangespannen omdat ze vinden dat ze vrijgesproken moeten worden.

De zaak van Henriquez is een controversiële: zijn dood leidde tot rellen in de Haagse Schilderswijk en de agenten hadden een gevaarlijke 'nekklem' toegepast. Volgens experts was het tijdens de vorige zaak kon die nekklem niet bijgedragen hebben aan de dood van de arrestant.

'Het OM kijkt inmiddels anders naar de doodsoorzaak dan voorheen', zegt Gerard Sta, de Persadvocaat-Generaal van Justitie. Anders dan eerst zijn er nu wel deskundigen die zeggen dat de nekklem bijgedragen kan hebben aan de dood van Henriquez. 'Wij weten het niet zeker maar het is in ieder geval de nekklem en bijkomende stress.' Volgens het OM gaat het niet om 'dood door schuld', maar om 'mishandeling met de dood als gevolg'.

Gerelateerde artikelen