Juridisch4 jul '19 16:26Aangepast op 4 jul '19 17:30

Veroordeling Holleeder: de uitspraak en het vervolg

Auteur: BNR Webredactie

De uitspraak liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Willem Holleeder werd vandaag schuldig bevonden aan alle aanklachten en hij verdwijnt voor de rest van zijn leven achter de tralies. In de extra beveiligde rechtbank in Osdorp oordeelde de rechter vandaag keihard over Nederlands bekendste crimineel. Verslaggever Martijn de Rijk was vanochtend in de bunker en vertelt wat hij gezien heeft.

De Rijk: 'Het was een compacte uitspraak, waar binnen korte tijd de ene na de andere oordeel werd geveld. Opmerkelijk was de manier waarop de rechter tot dit oordeel kwam: er is geen fysiek bewijsmateriaal en dus moesten getuigenverklaringen de basis vormen.'

Volgens Wim van der Pol, misdaadjournalist en schrijver van het boek Holleeders onderwereld, is de rol van Holleeder wel kleiner geweest dan we tot nu toe hebben gedacht. 'Maar opvallend genoeg zegt de rechtbank dat die hele geschiedenis niet relevant is, “omdat je toch niet de waarheid kunt achterhalen.”'

AMSTERDAM - Rechtbanktekening Willem Holleeder met zijn advocaat Robert Malewicz links van hem en advocaat Sander Janssen rechts, tijdens de voortzetting van de strafzaak.
AMSTERDAM - Rechtbanktekening Willem Holleeder met zijn advocaat Robert Malewicz links van hem en advocaat Sander Janssen rechts, tijdens de voortzetting van de strafzaak. ( ANP)

LUISTER OOK: Levenslang voor Willem Holleeder

LUISTER OOK: Ask Me Anything | Georganiseerde misdaad

(ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen