Juridisch21 aug '19 17:48

Grapperhaus gaat in Thailand onderhandelen over vrijlating coffeeshopbaas

Auteur: BNR Webredactie

Minister Grapperhaus pakt zijn koffers. Hij vertrekt eind deze week naar Thailand, op jacht naar Nederlandse coffeeshopbaas - Johan van Laarhoven. Die zit daar twintig jaar in de cel voor het witwassen van drugsgeld. En zijn vrouw zit ook nog eens twaalf jaar vast.

'Ik ga daar gemotiveerd heen. En ook met de begrenzing dat ik niet in de rechtsgang daar noch in de rechtsgang hier wil treden', zegt minister Grapperhaus tegen politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Ook hier in Nederland is er kritiek van het Openbaar Ministerie op de actie van Grapperhaus. Hij bemoeit zich met de rechtsgang zegt het OM in NRC. Het OM verdenkt van Laarhoven ook nog steeds van witwaspraktijken via coffeeshops, zaken die in Nederland zijn gebeurd.

LUISTER OOK: 'Vastzitten in Thailand is een hel'

LUISTER OOK: Van Laarhoven gaat in beroep tegen vonnis Thaise rechter

DEN HAAG - Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, tijdens het debat over het rapport van de Nationale Ombudsman rond de zaak-Van Laarhoven. ANP REMKO DE WAAL
DEN HAAG - Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, tijdens het debat over het rapport van de Nationale Ombudsman rond de zaak-Van Laarhoven. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen