Juridisch5 sep '19 12:25

Proces Wilders gaat voorlopig gewoon door

Auteur: BNR Webredactie

Het proces van Wilders gaat voorlopig gewoon door. Later wordt mogelijk nog besloten of het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is. Voormalig minister Ivo Opstelten zou zich persoonlijk met de vervolging van Wilders hebben bemoeid.

'Het oordeel over het bewijsmateriaal dat door RTL Nieuws boven water is gehaald, wordt verschoven naar straks als de rechtbank zijn uitspraak doet. Het staat het Openbaar Ministerie vrij om alle extra spulletjes die zijn ingebracht daarbij in te brengen. Tot dat moment gaan we gewoon door met de rest van het proces', zegt verslaggever ter plaatse Martijn de Rijk.

Dat betekent ook dat Wilders' advocaat Geert-Jan Knoops vandaag of morgen zal gaan beginnen aan een pleidooi, dat vijf dagen lang zal duren, waarin hij wil aantonen dat Geert Wilders het slachtoffer is van een politiek proces. Die gelegenheid krijgt de advocaat dus nog.

LUISTER OOK: Rechtszaak Wilders wordt niet uitgesteld

LUISTER OOK: 'Afwijzing documenten Wilders is onbestaanbaar'

Voorzitter Reinking bij aanvang van de rechtzaak tegen Geert Wilders in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.
Voorzitter Reinking bij aanvang van de rechtzaak tegen Geert Wilders in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. (ANP REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen