Juridisch2 okt '19 14:16Aangepast op 2 okt '19 15:41

Snel ontkent inmenging top van Douane in grootschalig corruptieonderzoek

Auteur: BNR Webredactie

Zeer onwaarschijnlijk. Zo noemt staatssecretaris Menno Snel van Financiën de mogelijke inmenging van de top van de Douane in corruptieonderzoek, waar RTL over bericht op basis van 'betrouwbare bronnen'. Bij veel douaniers zou sprake zijn van mogelijke corruptie en samenwerking met georganiseerde criminaliteit.

Volgens RTL Nieuws heeft de top van de Douane een grootschalig onderzoek naar de omvang van corruptie door eigen medewerkers in de Rotterdamse haven tegengehouden. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën en van de Douane sprak hierover met politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

'Rotterdam is inderdaad een knooppunt van drugshandel, dat weten we ook', zegt Snel. Het is voor de minister belangrijk om ervoor te zorgen dat alle betrokken diensten zo goed mogelijk samenwerken. Het klopt volgens hem ook dat er af en toe integriteitsschendingen zijn, maar die worden volgens de minister hard aangepakt. 'Maar het idee dat er vanuit de top tegengewerkt zou worden om inzicht te krijgen in onze integriteit, past niet bij de manier waarop ik het beleef of de manier waarop ik het met mijn douaneambtenaren over dat thema heb', zegt Snel.

Bij veel douaniers zou sprake zijn van mogelijke corruptie en samenwerking met georganiseerde criminaliteit.
Bij veel douaniers zou sprake zijn van mogelijke corruptie en samenwerking met georganiseerde criminaliteit. (ANP MARCO DE SWART)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen