Juridisch15 jan '20 16:23

Verdachte moord Wiersum blijft vastzitten

Auteur: BNR Webredactie

Giërmo B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald, aan het slot van de eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen hem.

B. zelf ontkent in alle toonaarden, maar de bewijzen tegen hem zijn sterk, vertelt verslaggever Harmen van der Veen, die bij de rechtszaak aanwezig was. Zo toonde Opsporing Verzocht destijds een witte Opel Combo, die vlak na de moord was gesignaleerd op de plaats delict. Die auto bleek van B. te zijn. Toen de Opel in beslag was genomen, bleken er bloedsporen van Wiersum aan te zitten.

Suriname

B. raakte vervolgens in paniek en boekte een reis naar Suriname. In de wachtrij op Schiphol werd hij aangehouden. Verder bleek hij ook opeens te beschikken over een grote hoeveelheid geld. Al met al genoeg reden voor de rechter om zijn voorarrest met 90 dagen te verlengen.

Taghi

Het wachten is nu op de aanhouding van een nieuwe verdachte, zegt Van der Veen. Er zit al een verdachte vast, een neef van crimineel Ridouan Taghi. Taghi zelf is hoofdverdachte in de zaak.

Lees ook | Rechtszaak Giërmo B.: 'Beschaving vs onbeschoftheid'

Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman richtte een etalage in als eerbetoon aan collega Derk Wiersum.
Het kantoor van strafrechtadvocaat Peter Plasman richtte een etalage in als eerbetoon aan collega Derk Wiersum. (ANP JEROEN JUMELET)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen