Juridisch10 jul '20 07:57Aangepast op 10 jul '20 11:42

Luchtvaartmaatschappijen krijgen massaal claims om vliegvoucher

Auteur: BNR Webredactie

Luchtvaartmaatschappijen hebben gezamenlijk meer dan 800.000 euro aan claims aan hun broek hangen. Deze claims komen via Claimbureau Aviclaim van mensen die geen genoegen nemen met een vliegvoucher maar gewoon hun geld terug willen.

Beluister ook | Wat te doen met je vliegvoucher?

Forceren

Mensen melden zichzelf bij de rechtsbijstandsorganisaties of bij claimbureaus. De claimbureaus bijvoorbeeld sommeren de luchtvaartmaatschappijen om over te gaan tot betaling. 'Doen ze dat niet dan forceren wij dat via een juridisch traject. Ondertussen hebben we al voor ongeveer 100.000 euro gelden teruggehaald van mensen. De rest van de processen lopen allemaal nog. We krijgen nog elke dag zo'n 60 tot 100 meldingen binnen en de verwachting is dat daar nog wel wat bij zal komen', zegt Remco Kuilman oprichter en directeur van Aviclaim.

Vragen

Mensen vragen niet alleen hun geld terug. 'Er zitten veel mensen tussen die hun geld terugwillen. Maar er zijn ook mensen met vragen over de toepasbaarheid en geldigheid van de vouchers. We hebben bij DAS een speciaal coronateam opgericht om mensen zo goed als mogelijk snel verder te helpen. Gelukkig is het overgrote deel zeker bereid om mee te werken', zegt Sjaak Drinkenburg jurist bij DAS.

Lees ook | 'Lever je vliegtuigvoucher niet in'

(REMKO DE WAAL / ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen