Juridisch5 sep '20 14:12

'Ministerie buigt zich over kwijtschelding coronaboetes'

Auteur: Aäron Loupatty

Mogelijk komt er een kwijtschelding van de coronaboetes. Op dit moment buigt het ministerie van Justitie en Veiligheid zich hierover. Dit doet het ministerie naar aanleiding van een verzoek van advocaat Frank van Ardenne, die vier 'taartjeseters' uit Schiedam en andere cliënten bijstaat.

Handhavers in het centrum van Rotterdam.
Handhavers in het centrum van Rotterdam. ( ANP)

De zogenoemde taartjeseters kregen in mei dit jaar een boete voor samenscholing. De ouders stonden op de stoep met taart vanwege een verjaardag. Omdat één van de ouders geen trappen kan oplopen, aten ze de taartjes buiten. Wel werd daar anderhalve meter afstand gehouden, maar omdat er toen nog een verbod op samenscholing gold, werden de mensen hiervoor beboet door handhavers. De boetes van 390 euro per persoon worden aangevochten door advocaat Van Ardenne. Hij laat aan het ANP weten dat het verzoek om de boetes te seponeren of te herzien aan de hand van een generaal pardon, in behandeling is genomen door het ministerie. Zo liet het ministerie aan hem weten.

Luister ook | Newsroom Den Haag: Een heel lelijke deal

De advocaat verwacht dat er een snelle behandeling plaats zal vinden van zijn verzoek, vanwege de ophef rondom minister Grapperhaus die zelf zich niet aan de coronaregels hield op zijn bruiloft. 'Iedereen die hiermee worstelt heeft behoefte aan duidelijkheid', zo zegt Van Ardenne.

Luister ook | Grapperhaus kan aanblijven maar loopt wel fikse deuk op


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen