Juridisch10 jan '21 14:06Aangepast op 10 jan '21 15:14

Verdacht pakket bij Poolse supermarkt Aalsmeer blijkt loos alarm

Auteur: BNR Webredactie

Het 'verdachte' pakket voor de Poolse supermarkt in Aalsmeer bevatte broodjes die zondagochtend door een leverancier voor de deur waren neergezet. Dat meldt de politie. De bewoners uit de omgeving kunnen weer terug naar hun woning.

Voor de Poolse supermarkt in Aalsmeer werd vanmiddag een verdacht pakket aangetroffen. De politie sloot de omgeving af, omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie komt het pakket nader onderzoeken, zo meldt de politie op Twitter.

In Aalsmeer was al eerder een explosie bij een Poolse supermarkt, die staat aan de Ophelialaan. Sinds december zijn vijf ontploffingen geweest bij Poolse supermarkten, die worden gerund door Irakese Koerden. Naast die eerste in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en in Beverwijk, waar twee keer bij dezelfde winkel explosies waren, bleef het een tijdje rustig. In januari was opnieuw een aanslag op een Poolse supermarkt en was de winkel Warszawa XL in Tilburg het doelwit.

Lees ook | Opnieuw explosie Poolse supermarkt Beverwijk

Dinsdag kregen de explosies aandacht in het programma Opsporing Verzocht. De politie vermoedt een mogelijk verband tussen de zaken. In Opsporing Verzocht werd gemeld dat de familie die de zaak in Tilburg in handen heeft, ook de zaken in Aalsmeer en Beverwijk exploiteert. Van een verdachte die waarschijnlijk betrokken was bij de ontploffing in Heeswijk-Dinther werd in december een foto openbaar gemaakt.

Lees ook | CNV: Beveiligers nodig rond kerstdrukte

Dat leidde tot een aantal tips, maar de gouden tip zat er niet tussen. Dinsdagavond werd een nieuw spoor gemeld: bij meerdere aanslagen zijn resten aangetroffen van jerrycans, vermoedelijk steeds van hetzelfde soort. Het gaat om gele jerrycans die bij Shell-tankstations te koop zijn. Mogelijk zijn de jerrycans kort voor de aanslagen gevuld bij een benzinestation.

In Aalsmeer is een verdacht pakket bij een Poolse supermarkt aangetroffen.
In Aalsmeer is een verdacht pakket bij een Poolse supermarkt aangetroffen. (ANP / Michel van Bergen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen