Juridisch24 jun '21 13:43

Kleine reisondernemers starten rechtszaak tegen overheid

Auteur: BNR Webredactie

Kleine reisondernemers en reisadviseurs stappen naar de rechter. Ze vinden het onterecht dat zij niet in aanmerking komen voor de TVL, de tegemoetkoming vaste lasten. Dat terwijl er voor ondernemers in andere sectoren wel een uitzondering is gemaakt.

Het gaat de ondernemers erom dat ze zich ongelijk behandeld voelen in vergelijking met andere ondernemers, zegt Iduna ter Schegget, eigenaar van Vakantieduiker.nl en een van de ondernemers de rechtszaak tegen de staat begint. 'We hopen te bereiken dat de overheid gaat inzien dat er door onze branche enorme schade is geleden. Dat zit hem grotendeels in de annuleringskosten, maar uiteraard zijn er ook veel vaste lasten gemoeid bij het draaiende houden van een reisorganisatie.'

Luister ook | Nieuwe bedrijven ontvangen tegemoetkoming vaste lasten

Door de Tweede Kamer is er een motie aangenomen dat een deel van de annuleringskosten vergoed moeten worden. 'Daar is iedereen het over eens. Dat was specifiek bedoeld voor de kleine reisondernemers, alleen is het gekoppeld aan de toegang tot de TVL. Zo'n 80 procent van de organisaties in onze branche kunnen er daardoor geen gebruik van maken.' De reisondernemingen willen dat de overheid voor hen een uitzondering maakt op de vestigingsvereisten voor de TVL.

Luister ook | Kabinet trekt 6 miljard uit voor steun

(Bill Oxford Unsplash)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen