Juridisch16 jul '21 12:29

Werknemers stellen baas aansprakelijk voor coronabesmetting

Auteur: BNR Webredactie

Werknemers die een coronabesmetting op de werkvloer hebben opgelopen, kloppen aan bij letselschadeadvocaten en juristen. Ze willen hun werkgever aansprakelijk stellen, schrijft De Telegraaf.

(ANP / Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg)

Luister terug | Bedrijven houden werknemers nog grotendeels thuis

In deze gevallen denk je al gauw aan zorgpersoneel, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om werknemers van een slachterij waar de voorzieningen niet goed genoeg waren, vertelt Inkie Stoop, letselschadejurist en voorzitter van de NIS, de vereniging voor persoonsschade-experts.

Bewijs

Probleem is dat wel aangetoond moet kunnen worden dat de corona daadwerkelijk op de werkvloer is opgelopen. Stel dat je inderdaad in omstandigheden hebt gewerkt waarbij je corona kunt hebben opgelopen en de voorzorgsmaatregelen niet voldoende waren, maar je hebt ook elke dag in de kroeg gestaan, dan wordt een sluitend bewijs al heel lastig.

Totale schade

De claims betreffen niet alleen gezondheidsschade. Mensen dragen ook aan dat ze minder hebben kunnen werken en daardoor minder hebben kunnen verdienen. Het gaat dan om alle kosten die je hebt moeten maken en alle schade die je hebt geleden doordat je die corona hebt opgelopen.

Luister ook | Reproductiegetal coronavirus stijgt naar 2,17


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen