Juridisch29 nov '21 13:16

Bloemensector gaat nauwer samenwerken met justitie in strijd tegen criminaliteit

Auteur: BNR Webredactie

De bloemenhandel blijkt de afgelopen jaren een steeds interessantere sector voor criminelen. Vanaf februari gaat de sector nauwe samenwerken met onder anderen het het Openbaar Ministerie, justitie en de politie.

Aalsmeer, 28-8-2019. De werkvloer Bloemenveiling Royal Flora Holland. Foto Olaf Kraak
Aalsmeer, 28-8-2019. De werkvloer Bloemenveiling Royal Flora Holland. Foto Olaf Kraak (Olaf Kraak)

Betere communicatie

Op de achtergrond is al twee jaar gewerkt aan deze samenwerking zegt Steven van Schilfgaarde, topman van Royal FloraHolland. Onderdeel van de nieuwe samenwerking is onder andere dat Royal FloraHolland op eigen terreinen kentekens gaat registreren en de bedrijfsterreinen strenger gaat beveiligen. Ook een beter samenwerking tussen de verschillende instanties is iets waar volgens Schilfgaarde nog winst valt te behalen. 'Het zou allemaal iets minder bureaucratisch kunnen.' Verder is de topman van mening dat ambtelijk Nederland altijd alle wettelijke mogelijkheden benut.

Grootte van het probleem

Van Schilfgaarde vindt het lastig om in te schatten hoe groot het probleem nu is. 'Wat we geconstateerd hebben is dat de mogelijkheden om onze infrastructuur te misbruiken heel groot zijn.' Of het ook daadwerkelijk veel wordt misbruikt weet van Schilfgaarde niet. 'Wij weten dat de opsporingsautoriteiten veel meer informatie hebben, maar die kunnen zij niet delen volgens de huidige richtlijnen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen