Juridisch4 jul '22 11:54Aangepast op 4 jul '22 12:28

Nieuwe verdachte in zaak Peter R. de Vries opgepakt

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van het aansturen van de vermoedelijke moordenaars van Peter R. de Vries. Het gaat om een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit.

Image

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving van Het Parool en AD hierover.

Volgens Het Parool en het AD is de aangehouden man Krystian M., afkomstig uit het Gelderse Ochten. Hij is onder meer verdachte in een langlopend onderzoek, waarin Anouar T., een verre neef van Ridouan Taghi, eveneens verdachte is. Het onderzoek richt zich onder meer op georganiseerde autodiefstal en een moordpoging in Utrecht in oktober 2019. Tegen Taghi, hoofdverdachte in het grootscheepse liquidatieproces Marengo, is op 28 juni een levenslange gevangenisstraf geëist. M. zat al vast in verband met een schietpartij in Zeewolde, in oktober vorig jaar, schrijven de beide kranten.

Tekst gaat verder onder de tweet

Levenslang

Tegen de twee vermoedelijke uitvoerders, die kort na de moordaanslag werden gearresteerd, is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.

Lees ook | Zaak Peter R. de Vries: Levenslang geëist tegen verdachten Kamil E. en Delano G.

Peter R. de Vries werd op 6 juli vorig jaar in Amsterdam neergeschoten. Hij bezweek negen dagen later aan zijn verwondingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen