Juridisch5 jul '22 09:08

Nog twee verdachten voor moord Peter R. de Vries opgepakt

Auteur: BNR Webredactie

Naast de aanhouding gisteren, zijn er nog twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries vorig jaar in Amsterdam. De twee nieuwe verdachten zijn in het buitenland aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

MAASTRICHT - Peter R. de Vries komt aan bij de rechtbank van Maastricht voorafgaand aan de zaak tegen Jos B. die wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen. ANP MARCEL VAN HOORN
MAASTRICHT - Peter R. de Vries komt aan bij de rechtbank van Maastricht voorafgaand aan de zaak tegen Jos B. die wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen. ANP MARCEL VAN HOORN (ANP / ANP)

Curaçao en Spanje

Op Curaçao is een 27-jarige man aangehouden. De man, die de Nederlandse nationaliteit heeft, wordt binnenkort overgebracht naar Nederland.

Lees ook | Nieuwe verdachte in zaak Peter R. de Vries opgepakt

Daarnaast is in Spanje een 26-jarige Nederlandse man aangehouden. Aan de Spaanse autoriteiten is verzocht om de man over te leveren aan Nederland. De overleveringsprocedure zal naar verwachting minimaal enkele weken in beslag nemen.

Gisteren werd bekend dat 27-jarige man is gearresteerd, op verdenking van het aansturen van de vermoedelijke moordenaars van Peter R. de Vries.

Één jaar geleden

Morgen, 6 juli, is het één jaar geleden dat De Vries in Amsterdam werd neergeschoten. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. Tegen de twee vermoedelijke daders is een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.

Gerelateerde artikelen