Juridisch6 jul '22 15:16Aangepast op 6 jul '22 15:31

Rechtbank heropent onderzoek moord Peter R. de Vries

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank van Amsterdam heeft het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries heropent. De rechtbank meldt vandaag dat zij zich hiertoe genoodzaakt ziet, omdat het Openbaar Ministerie dinsdag nieuwe stukken heeft ingestuurd naar zowel de rechters als naar de advocaten van de twee verdachten. Tegen dit tweetal is een levenslange gevangenisstraf geëist.

Lees ook | Werd vertrouwensband met kroongetuige Peter R. de Vries fataal?

Uit een begeleidende e-mail van het OM leidt de rechtbank af dat het onderzoek niet volledig is geweest. Maandag vindt er een extra zitting plaats. Of er 14 juli uitspraak in de zaak tegen de twee verdachten zal worden gedaan, zoals is gepland, is onzeker schrijft het ANP.

Exact een jaar geleden, op 6 juli 2021, werd Peter R. de Vries neergeschoten. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.
Exact een jaar geleden, op 6 juli 2021, werd Peter R. de Vries neergeschoten. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. (ANP / Robin Utrecht)

Nieuwe aanhoudingen

Het besluit volgt ook na verschillende nieuwe aanhoudingen. In Spanje en op Curaçao werden deze week twee verdachten aangehouden op de moordaanslag van exact een jaar geleden. Zij worden ervan verdacht dat ze filmpjes maakten van de aanslag op de misdaadverslaggever. Door de filmpjes vervolgens te verspreiden zou de impact van de aanslag groter moeten worden in de samenleving.

Lees ook | Levenslang geëist tegen Taghi in Marengo-proces

Maandag werd ook nog een 27-jarige Poolse man opgepakt, die verdacht wordt van de coördinatie van de moord op De Vries. Exact een jaar geleden, op 6 juli 2021, werd Peter R. de Vries neergeschoten. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen