Juridisch13 sep '22 14:58Aangepast op 14 sep '22 12:15

Jumbo: FIOD-onderzoek niet gericht op supermarktbedrijf

Auteur: BNR Webredactie

Het onderzoek van de FIOD is niet gericht op supermarktketen Jumbo, stelt het bedrijf na de inval bij topman Frits van Eerd. 'In het kader van het onderzoek zijn er wel vragen gesteld aan Frits van Eerd', zo laat een woordvoerder van Jumbo weten.

Het onderzoek van de FIOD is niet gericht op supermarktketen Jumbo, stelt het bedrijf na de inval bij topman Frits van Eerd.
Het onderzoek van de FIOD is niet gericht op supermarktketen Jumbo, stelt het bedrijf na de inval bij topman Frits van Eerd. (ANP)

Lees ook | Aanhoudingen in witwaszaak, Jumbo-baas Van Eerd verhoord

Vandaag meldde het OM Noord-Nederland dat op meerdere plekken in het land invallen werden gedaan in een omvangrijk witwasonderzoek. Ook werd het huis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther in Noord-Brabant binnengevallen. Daarnaast zou er een inval zijn gedaan bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Het bedrijf doet op dit moment verder geen mededelingen over de kwestie.

'Complex onderzoek'

Het OM wil tegenover BNR niet uit de doeken doen wat de specifieke aanleiding is voor de inval bij Van Eerd en het hele witwasonderzoek. 'Je zult begrijpen dat het een complex en groot onderzoek is. Dit zal nog wel enige tijd duren', zegt de persofficier van Justitie tegenover BNR.

Lees ook | FIOD-inval bij Jumbo-topman Van Eerd, mogelijk verdachte in witwaszaak

In totaal werden negen personen aangehouden bij het onderzoek, onduidelijk is nog of Van Eerd een van die mensen is. De topman is in ieder geval niet de hoofdverdachte. Een 58-jarige man uit Aa en Hunze wordt als 'spin in het web' gezien, meldt het OM. Volgens het Brabants Dagblad gaat het om een man uit Gasteren, waar ook een inval zou zijn gedaan. Hij zou actief zijn als teammanager binnen de motorracerij en in het verleden ploegleider van het door Frits van Eerd gesponsorde Jumbo TvE MX-team.

Podcast | Jumbo: Van Supermarkt naar Supermacht


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen