Juridisch10 okt '22 07:17Aangepast op 3 nov '22 09:58

Verdachte onthult motief moordaanslag Peter R. de Vries

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Voor het eerst vertelt een verdachte van de moord op Peter R. de Vries waarom de misdaadjournalist is vermoord. Uit een afgeluisterd telefoongesprek blijkt volgens EenVandaag dat de bemoeienis van De Vries met het liquidatieproces Marengo de reden was. Het gaat om Christopher W. (27), die in het voorjaar van 2021 de opdracht zou hebben gekregen om Peter R. de Vries te vermoorden, samen met twee andere mannen. De Vries werd uiteindelijk op 6 juli 2021 neergeschoten.

Voor het eerst vertelt een verdachte van de moord op Peter R. de Vries waarom de misdaadjournalist is vermoord. Uit een afgeluisterd telefoongesprek blijkt volgens EenVandaag dat de bemoeienis van De Vries met het liquidatieproces Marengo de reden was. Het gaat om Christopher W. (27), die in het voorjaar van 2021 de opdracht zou hebben gekregen om Peter R. de Vries te vermoorden
Voor het eerst vertelt een verdachte van de moord op Peter R. de Vries waarom de misdaadjournalist is vermoord. Uit een afgeluisterd telefoongesprek blijkt volgens EenVandaag dat de bemoeienis van De Vries met het liquidatieproces Marengo de reden was. Het gaat om Christopher W. (27), die in het voorjaar van 2021 de opdracht zou hebben gekregen om Peter R. de Vries te vermoorden (ANP / Robin Utrecht)

Uit onderschepte spraakberichten en afgeluisterde telefoongesprekken tussen de mannen blijkt volgens de recherche dat deze drie verdachten in mei en juni 'hebben getreuzeld' met de uitvoering van de moord op Peter R. de Vries.

Lees ook | Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Dat hebben bronnen die het politiedossier over de moordaanslag goed kennen onafhankelijk van elkaar bevestigd. Christopher W. is een van de tot nu toe vijf verdachten in het strafrechtelijk onderzoek '26Hendon' van het Landelijk Parket (OM), naar de opdrachtgevers van de liquidatie van Nederlands bekendste misdaadverslaggever. De opdracht voor de moord werd uiteindelijk niet aan hem, maar aan andere personen gegeven. Toch blijft W. op de achtergrond alsnog een belangrijke rol spelen.

Lees ook | Werd vertrouwensband met kroongetuige Peter R. de Vries fataal?

Lees ook| Moet moordproces Peter R. de Vries opnieuw?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen