Kees de Kort12 jul '16 12:11Aangepast op 12 jul '16 13:03

Clownshow

Auteur: Kees de Kort

Het lijkt erop dat Engeland eindelijk in rustiger vaarwater is beland: het post Brexit-tijdperk is aangebroken en ze hebben een nieuwe premier. Macro-econoom Kees de Kort heeft er geen goed woord voor over.

'De Engelse gevestigde orde is een clownshow, en/of een bananenrepubliek en/of een derde wereld land', zegt De Kort. 'Een land dat een referendum uitschrijft en er geen seconde rekening mee houdt dat het mis kan gaan heeft geen geweldig bestuur', gaat hij verder.

Ook is hij niet te spreken over de recente presidentskandidaten van Groot-Brittannië. 'Boris krijgt van een vriendje te horen dat hij niet geschikt zou zijn als premier en de man besluit daarom gelijk om maar te stoppen. Nog een mevrouw die premier wilde worden krijgt een tweet die haar niet bevalt en besluit ook daarom ook meteen om af te haken. Dan houden we er uiteindelijk nog eentje over en die wordt premier van Engeland', zegt De Kort over de Britse verkiezingsstrijd.

'Tot slot hebben we nog een oppositieleider die liever in Cuba en Venezuela zit dan in Engeland zelf. En dat is dan met elkaar verantwoordelijk voor Engeland'. Volgens Kees is het 'te belachelijk voor woorden'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen