Lifestyle17 feb '16 18:03

Meer toeristen naar Amsterdam door Netflix-serie Sense8

Auteur: Didi Levison

Netflix heeft Amsterdam gekozen als decor voor het nieuwe seizoen van de serie Sense8. Citymarketeers zijn enthousiast, want die verwachten hierdoor een nieuwe groep toeristen.

Het zijn niet alleen de grachtenpanden die filmploegen naar de stad trekken. De omstandigheden waarin zij hun werk kunnen doen zijn steeds beter geworden. “We geven filmmakers een goed podium en we maken heldere afspraken over wat wel en wat niet mag. Maar we doen niet moeilijk als er buiten de lijntjes wordt gekleurd. Ook zijn we vrij goedkoop als opnamelocatie omdat het voor Amsterdam gratis reclame vormt en meer toerisme en banen kan opleveren”, legt Citymarketeer Simon Brester uit. 

De stadsmarketeers verwachten met de komst van de Netflix-serie een bulk fans die de opnamelocaties willen bekijken, zoals ook gebeurde met het bankje uit de film Fault In Our Stars. Maar heeft Amsterdam nog wel toerisme nodig? Brester: “Tot nu toe is gebleken dat Amsterdam van elastiek is en het toerisme gemakkelijk aan kan. En het moet nog maar blijken of de serie ook echt toeristen aantrekt.”

 

Sense8 is een science fiction-serie over acht personen, verspreid over de wereld die met hun zintuigen aan elkaar verbonden zijn. Grote kans dus dat er een nieuw personage in Amsterdam zal wonen. Het is niet de eerste keer dat Netflix kiest voor Amsterdam als decor. Eerder werd een deel van de serie Trailerpark Boys opgenomen in de stad.

Gerelateerde artikelen