Lifestyle17 feb '16 21:17

Drone races: virtual reality, maar dan echt

Auteur: Thijs Baas

Een jaar geleden werd de eerste race gehouden op - of liever boven - Nederlandse bodem, dit jaar wordt in Utrecht al een EK georganiseerd. Racen met drones – de sport is nog in ontwikkeling, maar de atleten en de organisatoren zijn er klaar voor.

Foto: Elfanie toe Laer
Foto: Elfanie toe Laer

Verslaggever Elfanie toe Laer zette een goggle op om te ervaren wat voor sport dit is. Een afvalrace, zo werd haar verteld, waarin gaming en virtual reality gecombineerd worden, zegt Gerard, van de organisatie van FormulaFPV. "Alleen: het is geen virtual reality, het is echt." De raceorganisatie stelt van tevoren vast welke frequenties gebruikt gaan worden en wie op welke frequentie vliegt.


 

Deelnemer Walter Kort toont zijn vliegtuigje, dat vorige week zijn maiden flight maakte. Via twee piepkleine cameraatjes krijgt hij het beeld via de zender rechtstreeks door.  In mei zijn de eerste kampioenschappen drone-racing in de Jaarbeurs. Deelnemers komen grotendeels uit West-Europa, maar ook landen als Polen, Kroatië en Slovenië zullen zich onder de maximaal 64 deelnemers bevinden.

Gerelateerde artikelen