Lifestyle30 jan '16 20:11

Xandra Brood beschrijft ook minder bekende kanten van Herman

Auteur: Karlijn Meinders

Vijftien jaar geleden maakte Herman Brood een eind aan zijn leven door van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Over het leven dat ze met hem leidde heeft zijn vrouw Xandra nu het boek 'Rock-'n-Roll Widow' geschreven.

Foto: ANP
Foto: ANP

In het boek is Xandra Brood open en eerlijk over de vele diepte- en hoogtepunten die ze deelde met Herman. "Wat ik met dit boek wil laten zien is dat hij ook een huiselijke kant had. Herman was als vader en als echtgenoot niet altijd hetzelfde als de artiest. De kinderen naar school brengen was overigens niet zijn sterkste kant, dan kwam Lola niet aan op school, omdat hij toch liever op het terras wilde zitten."

Euthanasie
Ze neemt het Herman niet kwalijk dat hij ervoor heeft gekozen om een einde aan zijn leven te maken. "Ik heb één seconde gedacht: klootzak, wat doe je nou?, Maar het was een soort euthanasie. Hij wist dat het op was, als elke stap die je zet zo veel moeite kost en je zo depressief bent. Hij kon niet eens meer naar het café lopen, dan moest ik hem ophalen omdat hij was omgevallen. Ik was erop voorbereid dat hij niet oud zou worden, maar ik wist niet dat het zo zou eindigen. Uiteindelijk is dit wel beter geweest dan dat hij aan een hersenbloeding was overleden." 
  

Naast een boek over zijn leven is er in het Museum Jan van der Togt momenteel ook een nieuwe expositie te zien met werk en persoonlijke items van Herman. Er is ook een theaterstuk in de maak, dat gaat 4 februari in premiere.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen