Lifestyle7 mrt '16 18:16

Valentino naar de beurs

Auteur: Didi Levison

Het Italiaanse modehuis Valentino gaat mogelijk naar de beurs. Topman Stefano Sassi herbevestigde de beursplannen maandag tijdens de Paris Fashion Week, meldt persdienst Bloomberg.

Maxima's befaamde Valentino-trouwjurk
Maxima's befaamde Valentino-trouwjurk

Het modelabel wist in 2015 haar winst bijna te verdubbelen, de omzet lag vorig jaar om en nabij 1 miljard euro. Volgens Sassi moeten beleggers nog wel even wachten op het modehuis, de beursgang zal niet plaatsvinden voor 2017. Daarvoor verloren de aandelen van vergelijkbare fabrikanten van luxegoederen de afgelopen tijd te veel waarde. Al afgelopen oktober lekte uit dat Valentino-eigenaar Mayhoola For Investments (MFI) een beursgang niet uitsluit. Deze investeerder uit Qatar had zakenbank Rothschild destijds gevraagd om de mogelijkheden te onderzoeken.

Voor de wind
In tegenstelling tot veel branchegenoten gaat het de Italiaanse fabrikant van prijzige handtasjes en haute couture voor de wind. Sinds 2009 verviervoudigde de omzet tot 987 miljoen euro. Het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) over 2015 kwam uit op 180,2 milljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dit nog 98,5 miljoen euro. De goede resultaten zijn vooral te danken aan zijn creatieve directeuren Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli en de koers die ceo Sassi voert, concludeert Bloomberg.

25 nieuwe winkels
Dit jaar wil Valentino 25 nieuwe winkels openen. Nu zijn dit er wereldwijd 130. Een kwart van de omzet genereert Valentino in China, een markt die Sassi in de gaten houdt in verband met de onzekere lokale economie.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen