Lifestyle9 mrt '16 10:45

Na al het huilen nu ook maar eens lachen om V&D

Auteur: Marjan van den Berg

De laatste tijd viel er weinig te lachen over V&D. Maar gisteravond wel! Ontslagen medewerkers van het failliete warenhuis kwamen bijeen voor een avondje cabaret in Eindhoven.

Foto: Hugo Reitsma (BNR)
Foto: Hugo Reitsma (BNR)

De voorstelling, verzorgd door cabaretiers Leon van der Zanden en Bas Birker, was een initiatief van een medewerker. Na al het verdriet over de ondergang van V&D bleken de oud-medewerkers die gisteravond uit heel Nederland naar Eindhoven waren gekomen, toe aan een avondje lachen.

Toiletten
En eerlijk is eerlijk, over V&D vallen ook wel goede grappen te maken.

 

"In al jullie levens had je aan het eind van de werkdag iets gedaan. Het was keidruk - of ja, het is V&D natuurlijk - er zijn heel veel mensen langsgelopen vandaag. En wij hebben die goed de weg naar de toiletten gewezen." Hilariteit in de zaal. "Nee, kan dit niet? Jullie weten dat er gewoon heel veel mensen alleen maar kwamen pissen he? Daarom zitten jullie hier!" Gelach.

WW
"Leuk", zegt een medewerker over de avond. "Even een familiegevoel he." "Het is één grote familie geworden", vult een ander aan. Velen zitten nu in de WW, vaak na tientallen jaren bij V&D te hebben gewerkt. Een medewerkster met 25 dienstjaren op zak: "Ik heb in ieder geval een tijdje WW, haha, ja!"

Er komen nog voorstellingen in Amsterdam en Zwolle.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen