Lifestyle2 apr '16 20:29

Huis te Koop | Met pijn in het hart van De Berg af

Auteur: Thijs Baas

Na 37 jaar is hij nog steeds verliefd op zijn huis. Toch verkoopt Greult de Haan zijn prachtige villa 'De Berg' in Beekbergen. De Engelse open haard is dé plek om 's winters hele avonden gezellig door te brengen, maar het huis heeft meer Engelse invloeden.

Foto: ANP
Foto: ANP

Rust, ruimte en tóch die gewenste centrale ligging. De Haan verbouwde eigenhandig zijn huis in Beekbergen tot Veluws droompaleis en moet het nu verkopen. Hij geeft verslaggever Elfanie toe Laer een rondleiding. Met een stralende blik leidt hij haar rond, langs de genoemde open haard, de trap af naar een gigantische inpandige Engelse pub, met een gashaard waaromheen gezeten kan worden, een bar en een zithoek. De massage-douche is er inmiddels uitgesloopt, omdat die toch niet tot nauwelijks werd gebruikt.

Een huis met een geheel eigen karakter dus, maar problemen met zijn gezondheid dwingen De Haan om het huis achter zich te laten. Hij hoopt dat de nieuwe nieuwe bewoner zich de locatie net zo liefdevol eigen maakt als hijzelf heeft gedaan. "Ik hoop dat de nieuwe eigenaar zo nu en dan zal zeggen: 'kom je even een kopje koffie drinken?', want het doet me nog steeds pijn dat ik dit besluit heb moeten nemen."

Het huis aan de Reeënbergweg 10 in Beekbergen is terug te vinden op Funda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen