Lifestyle5 jan '15 16:18

Het hippe tweede leven van de broekriemhoes

Auteur: BNR Webredactie

Net als veel andere iPhone 6-gebruikers vond ondernemer Rishi Soekhoe het toestel te groot voor een reguliere broekzak. Hij wil nu de markt gaan veroveren met een hoesje waarmee de telefoon half uit de broekzak steekt, zonder dat je hem verliest. En dat er ook nog stoer uitziet.

Foto: Docked
Foto: Docked

Soekhoe kwam op het idee toen hij berichten las over iPhone 6-telefoons die als gevolg van hun afmetingen verbogen raakten in broekzakken. Zijn vinding, de 6 pocket, voorkomt dat de telefoon bekneld raakt als je gaat zitten. “Op het moment dat je hem zo draagt, kan je gaan bewegen, je kan in de auto gaan zitten, je kan fietsen. Er komt geen spanning op de telefoon.”

Ook al steekt je telefoon half uit je broekzak, toch valt hij niet gemakkelijk te stelen, zegt Soekhoe. De hoes wordt vastgeklikt aan de broekriem en is moeilijk los te krijgen. “Ik verwacht niet dat mensen snel je telefoon kunnen stelen – alles kan natuurlijk – maar ik heb er rekening mee gehouden door de speciale bevestiging. Je kunt hem alleen maar unlocken door hem 180 graden te draaien. En mocht iemand hem willen graaien: je hebt het meteen in de gaten.”

Moderne cowboy
Een telefoonhoes aan een broekriem heeft een oubollig imago, maar de 6 pocket ziet er anders uit dan zijn voorgangers. “Ik heb het ge-remake-d”, zegt Soekhoe.

 

De ondernemer heeft zijn initiatief op de website Kickstarter.com gezet en daar 142 bestellingen binnengekregen. Ook heeft hij zijn product onder de aandacht gebracht bij Apple; Apple heeft nog niet gereageerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen