Lifestyle21 okt '15 21:19

Lego-legioen vindt massaal weg naar Utrecht

Auteur: Thijs Baas

Voor 85.000 Lego-liefhebbers ging vandaag een grote droom in vervulling: de Jaarbeurs in Utrecht was voor bijna vier hectare gevuld met Legosteentjes. Verslaggever Elfanie Toe Laer ging voor BNR een blokje om in de Domstad.

Foto: Elfanie toe Laer
Foto: Elfanie toe Laer

Grote en kleine fans kwamen van heinde en ver om het jaarlijkse evenement ‘Legoworld’ bij te kunnen wonen. Tussen de Lego-bouwerken, verzamelaars en kinderen in sprak onze verslaggever met Léon Beckand Verwée, van Lego: “We willen dat kinderen ook eens buitenshuis en met een ongelimiteerde hoeveelheid Legoblokjes kunnen spelen”.


 

Opbrengsten
Waar Lego de afgelopen jaren meer en meer richting een faillissement af leek te stevenen, winnen de plastic bouwblokjes inmiddels weer stevig aan populariteit. En deze comeback is ook af te lezen uit de bezoekcijfers van Legoworld in Utrecht. Het bezoekersaantal is in een jaar tijd gegroeid van 10.000 naar een verwachte opkomst van 50.000 mensen. Mogelijke opbrengst: ruim 1,6 miljoen euro.

Innovatie
Om te voorkomen dat het speelgoed van Lego weer terugvalt in een recessie investeert het bedrijf in innovatie. Beckand Verwée: “We veranderen regelmatig onze thema’s en we spelen zo goed mogelijk in op de combinatie van online en offline. Er worden bijvoorbeeld games en apps gecreëerd die je kunt combineren met de Legoblokjes”.

Gerelateerde artikelen