Lifestyle14 aug '15 16:17

Natuurkampeerders tappen uit een ander vaatje

Auteur: Didi Levison

Geen opgestapelde bierkratjes, caravans en campingbingo’s, maar biologische wijn, trekkerstentjes en rust. Dat is waar natuurkampeerders naar op zoek zijn. En zij niet alleen; Natuurcampings zijn een hit.

Natuurcamping - Foto: Hugo Reitsma
Natuurcamping - Foto: Hugo Reitsma

De kampeerder van nu wil geen poolparty of animatieprogramma, de trend is ruimte en ongerepte natuur. We trekken er massaal op uit met onze eco-tent, bijna 530 duizend overnachtingen in Nederland, een stijging van bijna vijf procent. En dit jaar lijkt door het mooie weer nog drukker te worden, terwijl gewone campings minder bezoekers zien.

Verslaggever Hugo Reitsma ging op zoek naar het ultieme natuurkampeer-gevoel bij Kampeerbosje Leerdam, van campingeigenaars Henny Rietveld en Anita Schaper. “Er komen hier veel trekkers, maar ook gasten die langer blijven. Wij hebben geen tropisch zwemparadijs maar bieden ouders de mogelijkheid om qualitytime te hebben met hun kinderen”.  Om in aanmerking te komen voor het predicaat  ‘natuurcamping’ zijn er een aantal eisen, te weten: mooie en natuurrijke locatie, kleinschalige opzet, geen luidruchtig vertier, geen bingo’s.

Henny en Anita: “We willen een plekje creëren waar dieren en bomen het naar hun zin hebben”.

Gasten van Kampeerbosje Leerdam lijken tevreden met het boom- en diervriendelijke plekje: “We kiezen altijd bewust een natuurkampeerterrein uit. Waarom? Het zijn de mooiste plekjes, er is gewoon sanitair en het trekt een ander soort publiek aan. Wij hoeven bijvoorbeeld geen caravans en transistorradio’s om ons heen”, vertellen de kampeerders. “En wij hebben geen zin in opgestapelde kratjes bier. Wij drinken wijn. Er staat op de camping een geldpotje met daarnaast flessen wijn. Het geld dat je opmaakt aan wijn vul je zelf weer bij in het potje. Het is heel eerlijk”, vertelt een andere kampeerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen