Lifestyle21 jul '15 13:12

De (te) korte lange broek

Auteur: BNR Webredactie

Jort heeft het gewonnen van de sceptici, hoog water is hot. De pijpen van broeken voor heren zijn momenteel kort, korter, kortst.

Door Mei Ling Tan
 

Om te beginnen met de korte chino - de katoenen broek met een kortere pijp. Je vindt deze in basic kleuren als navy en kaki. Maar denk ook eens aan de kleuren grijs, wit of army green. Wij introduceerden dit seizoen al een kortere chino van Filippa K. Het was voor de meeste klanten even wennen maar we weten dat deze trend zich alleen maar verder gaat ontwikkelen. Draag de korte chino smart casual met een overhemd en colbert.

Ook de heren spijkerbroek mag tegenwoordig (te) kort vallen. Op of boven de schoenen, maar zeker niet eroverheen. Kies voor een spijkerbroek met een smallere pijp (ook wel ’skinny’ of ’tapered’ genoemd). Want let wel: een te wijde pijp mag niet te kort zijn. Be brave, koop spijkerbroek die korter valt. Of rol de pijp op, zodat je hem ook nog gewoon kan dragen.

Ten slotte is zelfs de formele pantalon of pakbroek is tegenwoordig kort. Deze trend zal je op de Zuidas misschien nog niet ruimschoots tegenkomen, maar het gaat wel deze kant op. De echte kenner kiest zelfs voor een pantalon mét bandplooi en te korte pijp. Dat de Amerikaanse zakenman nog eens een bron van inspiratie vormde, hadden wij ook niet verwacht. Mode is niet te doorgronden.

Ben niet bang dat je geen schoenen hebt die erbij staan. Kies voor je sneakers, instappers of andere lage schoenen eventueel met lage (onzichtbare) sokken. Loafers zijn helemaal in maar van dit dandy-stijltje moet je houden. Je sokken mag je absoluut zien zo lang het enigszins leuke of mooie sokken zijn.

Het is even wennen, maar een korte broek staat echt goed. Ook als je lang bent. Durf je het aan?

Over deze rubriek
In de rubriek Mode & Stijl worden de laatste trends op het gebied van mode en stijl voor de zakelijke man en vrouw gegeven. Mei Ling Tan (29) is oprichter van House of Einstein, een snelgroeiend, fashion-tech start-up dat een innovatieve shopping service aanbiedt.

Over House of Einstein:
House of Einstein is een online personal shopping service voor de man, waarbij hij een box met handgeselecteerde outfits ontvangt. Lees meer mode en stijltrends op www.houseofeinstein.nl


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen