Lifestyle21 apr '15 15:13Aangepast op 21 apr '15 17:40

Dolman: "Papier is het modernste van het modernste"

Auteur: Didi Levison

Het cultureel en humoristisch tijdschrift 'Mens & Gevoelens' komt terug. In 2006 stopte het magazine na 85 nummers. Initiatiefnemer Margreet Dolman blaast het blad na negen jaar afwezigheid nieuw leven in. Nummer 86 ligt inmiddels in de winkels en nummer 87 is in de maak.

Mens en Gevoelens, nr 86.
Mens en Gevoelens, nr 86.

Mediazaken-presentator Harm Edens sprak met Margreet Dolman over de comeback van Mens & Gevoelens. Dolman: "In 2006 gingen we in het kader van digitalisering over op een DVD-tijdschrift. Maar de DVD raakte ook weer helemaal uit. Ik merkte dat men weer behoefte had aan een persoonlijk en warm blad. De lezer wil iets wat je in de hand pakt, wat warm is en wat je mee naar bed kunt nemen. Papier is het modernste van het modernste."

In het blad willen Dolman en 'mede-oprichter' dominee Gremdaat de lezer troost bieden en af en toe een compliment meegeven. Gremdaat: "De tijdschriftenwereld is verkild. Er wordt alleen nog maar gedacht aan winst maken. De lezer heeft meer warmte nodig."

Margreet Dolman en Dominee Gremdaat ontvangen graag reacties van lezers. Gremdaat: "De brievenbus van Margreet staat wagenwijd open". Digitaal is het 'duo' nog steeds: je kunt ze ook bereiken via hun 'Mens & Gevoelens' Facebookpagina.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen