Lifestyle21 sep '15 12:08

Waar stopt de reclame en begint de nieuwe James Bondfilm?

Auteur: Bas van Setten

Vergeet het verhaal en let op de reclame. De marketing van Spectre, de nieuwe James Bondfilm die eind oktober in de bioscopen te zien is, begint vandaag. En waar het voor grote merken om draait is: welk mobieltje gebruikt 007, welke auto rijdt hij en wat drinkt Bond nog meer, naast de vertrouwde Martini's?

ANP
ANP

Gedoe over sluikreclame in een James Bondfilm is bijna even oud als de films zelf. "En begrijpelijk. Welk bedrijf zou niet willen dat zijn product door 007 wordt bestuurd, vastgehouden of weggegooid? Heineken zou jaren geleden 60 miljoen hebben betaald om één keer door de keel van de geheim agent gegoten te worden", zegt correspondent Lia van Bekhoven. 

 

Tijden veranderen
Het was niet toevallig dat Bondregisseur Sam Mendes destijds de nieuwe Aston Martin DB10 presenteerde. Nu is Aston Martin een Brits merk maar dat is wel één van de weinigen die in de nieuwe Bondfilm verwerkt zitten. Spectre heeft meer internationale producten, meer buitenlandse locaties en minder Londen. Hierdoor vragen sommigen zich af hoe Brits Bond eigenlijk nog is. "Tijden veranderen en Bond dus ook, maar hij blijft typisch Brits en daarom is hij zo populair", zegt de Amerikaanse producent Michael G. Wilson.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen