Lifestyle15 mei '16 14:01Aangepast op 12 jun '16 16:26

Reset | Sportief rondje bier of rennen met vrienden

Auteur: Thijs Baas

Wie hard werkt moet ook af en toe op reset drukken en de batterij opladen. Elke week neemt een BW'er, een bekende workaholic, ons mee naar de plek waar de zinnen worden verzet. Vandaag is dat Michiel van Nispen, SP-Kamerlid en in zijn vrije tijd fervent hardloper.

Even tien kilometer uitlopen na een marathon of met vrienden bijkletsen tijdens een duurloopje; Van Nispen weet zich wel raad met zijn vrije uurtjes in de Brabantse natuur. En oh ja, tot vorig jaar deed hij trouw mee aan de jaarlijkse beerchase, een studentenwedstrijd van drie kilometer, waarbij elk rondje op het tartan wordt afgesloten met een biertje. Daar is hij mee gestopt, nu hij Kamerlid is, al had het van zijn baas Emile Roemer niet gehoeven. "Het is op een gegeven moment iets wat niet meer zo goed bij me past. Het is eigenlijk een studentenevenement. Ik ben nu ook 33 en je moet er op een gegeven moment wel mee stoppen."

 

Zelfs voor een goed gesprek trekt Van Nispen liever de stoute hardloopschoenen aan dan zich terug te trekken in de kroeg. "Je komt vaak tot diepere en eerlijker gesprekken en gedachten. Het is ook leuk om met iemand te lachen in de kroeg hoor, begrijp me niet verkeerd, maar als je het over serieuzere dingen wilt hebben, dan kun je het beste samen een stukje gaan hardlopen."

Gerelateerde artikelen