Lifestyle3 jul '16 18:42Aangepast op 4 jul '16 03:13

Reset | Goede Rock 'n Roll behoeft geen krans

Auteur: Thijs Baas

Wie hard werkt moet ook af en toe op reset drukken en de batterij opladen. Elke week neemt een BW'er, een bekende workaholic, ons in FD Persoonlijk On Air mee naar de plek waar de zinnen worden verzet. Vandaag is dat radiomaker Gerard Ekdom.

Foto: Jigal Krant
Foto: Jigal Krant

Voor dag en dauw komt hij zijn bed uit om als radio-dj op te treden op Radio 2. Maar eenmaal klaar met zijn dagelijkse radioklus maakt hij graag tijd voor zijn andere liefhebberij: wijn maken. De naam? Heel toepasselijk: Rock 'n Rolle. En er mag geproefd worden, al is het pas zes over half negen, en bepaald geen zwoele, zomerse dag. Het 'Rolle' in de naam slaat op de druif, die ook wel bekend staat als 'fermentino'. 'We hebben drie verschillende wijnen. Degene die we nu gaan openmaken is de Classic. Dat is een soort aperitiefwijn, die je altijd kunt drinken.  Je proeft een fruitige perzik en een lichtpuntje citrus.'

Foto: Jigal Krant
Foto: Jigal Krant

Dus laten we proosten op de rock 'n roll(e). En op goede wijn, die bij Ekdom eigenlijk pas de laatste jaren de plaats heeft ingenomen van bier, en slechte wijn. 'Ik lette niet op mijn uiterlijk, maar inmiddels duiken we de sportschool in en rennen we drie keer per week. Én drink ik alleen nog maar goede wijn. Het begon eigenlijk met Effe Ekdom, dus toen ik een nieuw programma kreeg, dacht ik: ik moet het anders gaan aanpakken, en dan pak je meteen een andere levensstijl op.' 

Ben je benieuwd naar de wijn van Ekdom en zijn vrienen? Kijk op www.rocknrolle.nl


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen