Lifestyle19 jul '16 18:35

'Vakantie-awards' Zoover op de schop, accommodaties boos

Auteur: BNR Webredactie

De Zoover Awards gaan op de schop. De recensiewebsite pakt het uitreiken van de prijzen voor beste vakantieverblijven anders aan. En daar zijn veel Nederlandse eigenaren van vakantieverblijven niet blij mee.

Verblijven die goede recensies hebben komen nu op een soort shortlist. Daarna wordt er gekeken wat voor beoordelingen die 'genomineerde' verblijven krijgen tussen juli en september. Zaak is dus om in die zomerperiode zoveel mogelijk goede recensies binnen te halen. Dat schiet onder andere eigenaren van bed and breakfasts in het verkeerde keelgat.

Zoover betreurt het dat er 'negatieve reacties' zijn op de nieuwe opzet van de Zoover Awards. 'We hebben recent consumentenonderzoek gedaan. Daaruit zijn deze aanpassingen tot stand gekomen en deze hebben we doorgevoerd. We doen het uiteindelijk voor de consument', zegt woordvoerster Maaike Linssen.

De veranderingen zijn doorgevoerd omdat accomodaties met niet zoveel reviews toch een award konden halen. 'Bij vier reviews had je bijvoorbeeld al recht op een award. We hebben dit nu opgeschaald naar vijftien', legt Linssen uit. Daarnaast vindt Zoover dat een award voor de allerbesten is. Met een 9 krijg je sowieso een award, laat de woordvoerster weten.

Met de maatregelen verminderd ook het aantal awards. maar voorheen waren dat er duizenden volgens de woordvoerster. 'We willen de waarde van de award ook behouden.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen