BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Ben van der Burg
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Jaap Jansen
    • Column Marianne Zwagerman
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Kees de Kort
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Toon van de Week
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Een Jaar Burgemeester
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Bromvliegeffect
    • Het Nieuwe Geld
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • Podcast Top 40
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Ukrayina
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners
Lifestyle

'Een Grillmaster moet vakkennis hebben'

  • Wesley Schouwenaars
maandag 1 augustus 2016, 12:39 Update: maandag 1 augustus 2016, 13:24

Elektrisch of op gas barbecueën kan écht niet meer; deze zomer moet het vlees flink schroeien op kolen of hout. Erik Petersen en Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij wonnen het tv-programma Grillmasters en steken voor BNR de barbecue aan.

Foto Erik Petersen
Foto Erik Petersen

De Twentse vleespuristen grillen hun vlees op een zelfgemaakte barbecue. 'We hebben van oude biervaten een barbecue gemaakt waarop we kunnen grillen en roken. Het is een 'bier-barrel-smoker', zoals wij dat noemen', vertelt Hendriks.

Volgens Hendriks moet een 'grillmaster' verstand hebben van het vlees waarmee hij werkt. 'Het gaat om finesse en oefening. Je moet vakkennis hebben. Wij zijn van huis uit kok van beroep dus we hebben veel productkennis van vlees en vis.'

Circulaire economie
Hendriksen vertelt dat het uiteindelijk allemaal begint met simpelweg een heel goed stuk vlees. Om te garanderen dat er goed vlees op de barbecue van het tweetal belandt, starten ze na de zomer met een eigen boerderij. 'Waar we naartoe gaan is een circulaire economie. Wij starten in november een eigen boerderij. Daar gaan we een eigen kudde Black Angus-koeien en Iberico-varkens houden', legt Hendris uit. Het is de bedoeling dat het vlees binnen een straal van honderd kilometer wordt gefokt, gehouden en uiteindelijk gegeten wordt. ‘Van Twente en voor Twente.’

 

Lifestyle
Deel dit artikel:

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image

Populairste podcasts

Oekraïne-update woensdag, dag 84

Opinie | Voordat de bom valt

Ochtendnieuws | 19 mei

'Gehaktdag' maakt zijn naam weer waar

Onze vertrouwelijke chats lopen gevaar door Europa (!) en geheime diensten

  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden