Lifestyle1 aug '16 16:53Aangepast op 1 aug '16 17:26

Slapen onder kleine, blije Bob Ross-wolkjes

Auteur: Judith Laanen

In de categorie 'alternatieve slaapplaatsen': wat lag dat bed lekker, en wat ruikt het hier toch fris, denk je als je wakker wordt. Logisch, je bed staat midden in de natuur, bovenop een berg in de Zwitserse Alpen.

Foto screenshot Youtube.com
Foto screenshot Youtube.com

Geen muren, geen badkamer en geen dak, maar wel een panoramisch uitzicht op de bergen en écht slapen onder de sterrenhemel. De Zwitserse conceptuele kunstenaars Frank en Patrik Riklin noemen hun accommodatie 'zero-star', dus 'Null Stern'. Of zoals zij zeggen: 'de enige ster ben jij'.

Tussen 2008 en 2010 deden de twee al stof opwaaien met hun eerste nul sterren-concept, toen ze gasten onderbrachten in een oude atoombunker. Er kwamen in totaal ruim drieduizend gasten langs, die ongeveer 15 pond per nacht betaalden, schrijft The Guardian. Het concept van de Riklin-tweelingbroers was een tegengeluid tegen de dure, luxueuze hotels en hun sterrensysteem, schrijft de krant. Met hun studio Atelier für Sondernaufgaben zetten ze wel vaker de boel op stelten.

Sinds deze zomer is hun overnachtingsavontuur zoals ze het zelf schrijven 'herboren' in Safiental, Grisons in Zwitserland. Ze willen nog meer soortgelijke bedden in de Zwitserse natuur neerzetten. Kleine kanttekening van minder natuurminnende aard: om het bed precies zo neer te kunnen zetten moest er wel een stukje berg 'verplaatst' worden.

Mocht je ook onder Bob Ross-luchten met kleine blije wolkjes willen slapen, dan heb je voorlopig pech. Het bed is de rest van deze zomer - tot 31 augustus - volgeboekt. Voor het zomerseizoen van volgend jaar kun je wel alvast reserveren. Dit keer moeten gasten wat dieper in de buidel tasten voor een bed zonder echte kamer eromheen. Dat gaat je ongeveer 200 pond per nacht kosten, maar daar krijg je wel een outdoor roomservice in de vorm van een butler bij.

We zeiden Bob Ross, hè? Astublieft:

Gerelateerde artikelen