Lifestyle12 aug '16 13:46

Extra veiligheidsmaatregelen op bijna uitverkocht Lowlands

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Nadat de editie van vorig jaar voor het eerst in tien jaar niet werd uitverkocht, lijkt het festival Lowlands dit jaar weer op weg naar een uitverkocht huis. Terreurdreiging zal dit jaar een belangrijk thema zal zijn. ‘Het heeft onze volle aandacht’, zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

‘Zolang we gewoon naar de supermarkt kunnen lopen, moeten we ons niet bang laten maken. Je kunt er niet meer dan het maximale aan doen. Dat gebeurt nu in Nederland’, aldus Van Eerdenburg. Toch is de situatie in Nederland nog niet zo kritiek als op Belgische festivals. ‘We hebben bijvoobeeld geen poortjes op Lowlands. We experimenteren wel met een x-ray voor de tassencontrole.’

Meer veiligheidsmaatregelen voor Eagles of Death Metal
Eén van de bands die dit jaar op Lowlands staat is de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal. Zij speelden vorig jaar in het Bataclan in Parijs, waar een aanslag werd gepleegd. ‘Die band is wat zenuwachtiger dan anders. Dat is begrijpelijk. Ze vragen bijvoorbeeld om meer veiligheidsmaatregelen’, weet Van Eerdenburg. Om welke veiligheidsmaatregelen het gaat wil Van Eerdenburg, in het belang van de veiligheid, niet zeggen.

Het festival is inmiddels op weg om weer volledig uit te verkopen. ‘We hebben ruim 50.000 kaarten verkocht, dat is negentig procent van het totale aantal. Met een beetje geluk gaat het uitverkopen. We gaan in ieder geval de laatste camping weer opbouwen, dus we houden er rekening mee dat het lekker druk wordt’, besluit de festivaldirecteur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen