Lifestyle7 sep '16 16:27

Het huis van The Godfather staat te koop

Auteur: Judith Laanen

Toegegeven, het is niet het énige Godfather-huis, er zijn er meerdere. Maar het is wel het huis waar ooit het - spoiler alert - paardenhoofd in bed werd gevonden.

Foto screenshot Youtube.com
Foto screenshot Youtube.com

Het bedrag dat je moet neertellen voor het optrekje in Beverly Hills is bijna net zo legendarisch als de film zelf: voor 195 miljoen dollar kun je van de trap schrijden waar The Godfathertjes ooit van afdaalden of net zoals Whitney Houston in The Bodyguard in het zwembad ronddobberen.

In 2007, toen het pand uit 1927 een jaar op de markt stond, betaalde je overigens ruim 20 procent minder. Maar zelfs dan was je meer dan een half miljoen dollar kwijt om het maandelijks te huren.

En wat krijg je er dan voor? Ruim 200.000m2 met zes gebouwen, waaronder het ruim 4600m2 grote huis zelf. Pak je telraam er even bij, want voor de in totaal 28 kamers en 38 badkamers moet je waarschijnlijk een nieuwe wiskundige formule bedenken om niet verdwaald te raken.  Oh, en het 'tuinhuisje' heeft z'n eigen tennisbaan. Just sayin'.

Krantenmagnaat William Randolph Hearst bivakkeerde jarenlang in het pand, president John F. Kennedy en zijn vrouw Jackey kregen ooit ook de kans er te verblijven tijdens hun huwelijksreis. De huidige eigenaar is Leonard Ross, advocaat en vastgoedinvesteerder.

Bekijk een kleine rondleiding door het huis (je weet dat je het wil):

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen