Lifestyle18 sep '16 18:13

Reset | Even los van het jachtige nieuws

Auteur: Thijs Baas

Wie hard werkt moet af en toe op reset drukken en de batterij opladen. Elke week neemt een BW'er, een bekende workaholic, ons mee naar de plek waar de zinnen worden verzet. Vandaag is dat onze eigen Roelof Hemmen. Voor de schermen is hij radio- en televisiepresentator. Achter de schermen is hij... jager.

Foto: Jigal Krant
Foto: Jigal Krant

BNR verslaggever Jigal Krant ging mee op eendenjacht in een polder in Nieuw-Beijerland. De ultieme vorm van ontspanning, noemt Roelof Hemmen het: 'Kijk om je heen, waar je nu bent. De zon is net onder, we hebben een eend geschoten en we hebben een lange wandeling gemaakt. We hebben dit stukje landschap heel intens beleefd, dát is wat het zo mooi maakt. Hoe mooi is dit? Dít is jagen.'

Het schieten is maar een deel van de lol; daarvoor kun je ook kleiduiven schieten. Maar de échte reden om soms voor dag en dauw op te staan is dat je de prooi uiteindelijk gezamenlijk kunt verorberen. 'Een deel van de smaak is de beleving. Je doet er moeite voor, je schiet het, neemt het mee naar huis, je maakt het schoon, verzorgt het goed, legt het in de pan en eet het op.' Hemmens absolute favoriet? De reerug. Maar ook een damhertje, wild zwijn, haas of gans is niet te versmaden. Zeker niet als je het dier zelf geschoten hebt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen