Lifestyle27 sep '16 07:07Aangepast op 27 sep '16 09:40

Voedingscentrum: Green Happiness-dieet gevaarlijk

Auteur: Mark Hulstein

Pas op het voor Green Happiness-dieet. Dat zegt het Voedingscentrum, dat deze nieuwe hype onderzocht. Volgens het Voedingscentrum kan het Green Happiness-dieet gevaarlijke tekorten en onherstelbare schade veroorzaken.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Vooral de lage hoeveelheid eiwit is gevaarlijk, zegt Astrid Postma van het Voedingscentrum. 'Dan breekt je lichaam spierweefsel af. De gevolgen kunnen zijn: verzwakte spieren en mogelijk ook verminderde weerstand, want je hebt ook eiwitten nodig om je immuunsysteem intact te houden.' Daarnaast is het belangrijk om in een dieet zonder dierlijke producten extra vitamine B12 te slikken; iets wat The Green Happiness verzuimt te adviseren.

Ook bevat het dieet volgens Postma weinig calcium, dat je nodig hebt voor je botten. 'Op termijn zou je daarvan botontkalking kunnen krijgen. Dat is echt niet meer te herstellen.' Je merkt het volgens haar pas laat dat je tekorten aan het oplopen bent.

De dames achter The Green Happiness waren niet bereikbaar voor commentaar. Zij gaan vandaag in gesprek met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), die zich eveneens zorgen maakt. De NVD pleit voor een gedragscode om ongezonde voedselhypes tegen te gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen